Nazaj

ZVONIK IN VODNJAK

Spletna cena: 9,90 €

Količina:

Dobavljivost: na zalogi

LASTNOSTI IZDELKA

Težavnostna stopnja sestavljanja:  3 – srednje zahtevno

Priporočena starost: 8+

Vsebina: 68 delov

Velikost sestavljenega izdelka: 90x90x170 mm

Velikost škatle: 290x217x47 mm

Teža pošiljke: 0.32 kg

Znak CE – pri izdelavi igrač so bile upoštevane vse varnostne zahteve, ki veljajo za Evropsko unijo

OPIS IZDELKA

Vsaka vas je imela zvonik in vodnjak. Zvonik so uporabljali, da so obvestili vaščane o določenih urah (npr. opoldne), kot alarm v primeru požara ali ob drugih pomembnih dogodkih. Vodnjak je bil vir pitne in kakovostne vode. Pred zunanjimi vplivi so vodnjak zaščitili z majhnim lesenim zapiralom. Vaščani so sem nosili lesena vedra, jih napolnili z vodo in jih nosili v svoje domove.

Komplet vsebuje material in dele, ki so potrebni za gradnjo zvonika in vodnjaka: lesene dele različnih dolžin in debelino 9×9 mm, sestavne dele za izgradnjo strehe, oken, vrat, podlage iz vezanega lesa, folijo za steklo na oknih in druge komponente, ki jih potrebujemo za izgradnjo konstrukcije. Prah, ki je priložen, je namenjen simboliziranju trave, smirkov papir pa za manjše popravke. Prav tako je priložen podroben načrt gradnje.

Dodatna orodja, ki so potrebna za gradnjo: univerzalno lepilo, modelarski nož, škarje in vodene barvice.

Zvonik in vodnjak sta del serije WALACHIA, ki jo sestavljajo leseni hobi kompleti za gradnjo različnih lesenih konstrukcij. Serija skupno tvori tradicionalno srednjeveško vas, ki vsebuje vse konstrukcije tradicionalnega življenja: brunarico, leseno hišo, kmetijo, hlev, senik, skedenj, kolarnico, kaščo, magistrat, cerkev, zvonik, gostilno, grad, stolp, kovačnico, železniško postajo, mlin na veter, mlin na vodi, most… Vsaka konstrukcija je na voljo v posameznem kompletu, tako da lahko otrok dopolnjuje svojo zbirko in postopoma gradi svojo vas.