Nazaj

STOLP

Spletna cena: 39,90 €

Količina:

Dobavljivost: na zalogi

LASTNOSTI IZDELKA

Težavnostna stopnja sestavljanja: 3 – srednje zahtevno

Priporočena starost: 8+

Vsebina: 276 delov

Velikost sestavljenega izdelka: 180x180x47 mm

Velikost škatle: 290x217x47 mm

Teža pošiljke: 1.12 kg

Znak CE – pri izdelavi igrač so bile upoštevane vse varnostne zahteve, ki veljajo za Evropsko unijo

OPIS IZDELKA

Stolp je visoka stavba, katerega glavna značilnost je, da je mnogo višji kot je širok. Stolpi se lahko gradijo samostojno ali kot del večje zgradbe.

Komplet vsebuje material in dele, ki so potrebni za gradnjo stolpa: lesene dele različnih dolžin in debelino 9×9 mm, sestavne dele za izgradnjo strehe, oken, vrat, podlage iz vezanega lesa, folijo za steklo na oknih in druge komponente, ki jih potrebujemo za izgradnjo konstrukcije. Prah, ki je priložen, je namenjen simboliziranju trave, smirkov papir pa za manjše popravke. Prav tako je priložen podroben načrt gradnje.

Dodatna orodja, ki so potrebna za gradnjo: univerzalno lepilo, modelarski nož, škarje in vodene barvice.

Stolp je del serije WALACHIA, ki jo sestavljajo leseni hobi kompleti za gradnjo različnih lesenih konstrukcij. Serija skupno tvori tradicionalno srednjeveško vas, ki vsebuje vse konstrukcije tradicionalnega življenja: brunarico, leseno hišo, kmetijo, hlev, senik, skedenj, kolarnico, kaščo, magistrat, cerkev, zvonik, gostilno, grad, stolp, kovačnico, železniško postajo, mlin na veter, mlin na vodi, most… Vsaka konstrukcija je na voljo v posameznem kompletu, tako da lahko otrok dopolnjuje svojo zbirko in postopoma gradi svojo vas.

ZGODOVINA IN ZANIMIVOSTI

Stolp je visoka stavba, katerega glavna značilnost je, da je mnogo višji kot je širok. Stolpi se lahko gradijo samostojno ali kot del večje zgradbe. Najpogostejši razlogi za gradnjo stolpov so:
•za povečanje uporabne površine ob zasedanju čim manjše površine tal (nebotičnik).
•za izboljšanje razgleda na območje (razgledni stolp, telekomunikacijski stolp).
•za izkoriščanje potencialne energije (vodni stolp, silos).

Najvišji stolp na svetu je s 553,3 metri višine CN Tower v Torontu (Kanada), namenjen telekomunikacijam. Med bolj znanimi stolpi sta še Eifflov stolp v Parizu in poševni stolp v Pisi.