Nazaj

MESTNA HIŠA

Spletna cena: 19,90 €

Količina:

Dobavljivost: na zalogi

LASTNOSTI IZDELKA

Težavnostna stopnja sestavljanja 5 – zelo zahtevno

Priporočena starost: 8+

Vsebina: 194 delov

Velikost sestavljenega izdelka: 240x170x220 mm

Velikost škatle: 290x217x47 mm

Teža pošiljke: 0.85 kg

Znak CE – pri izdelavi igrač so bile upoštevane vse varnostne zahteve, ki veljajo za Evropsko unijo

OPIS IZDELKA

Mestna hiša ali rotovž (nemško Rathouse) je bila po navadi zgrajena le v mestih. V njej je bil sedež župana in mestne uprave. V tej stavbi, ki običajno stoji v središču mesta, na osrednjem trgu, so se zgodili vsi pomembni sestanki. Prav tako so bili shranjeni vsi dokumenti prebivalcev.

Komplet vsebuje material in dele, ki so potrebni za gradnjo mestne hiše: lesene dele različnih dolžin in debelino 9×9 mm, sestavne dele za izgradnjo strehe, oken, vrat, podlage iz vezanega lesa, folijo za steklo na oknih in druge komponente, ki jih potrebujemo za izgradnjo konstrukcije. Prah, ki je priložen, je namenjen simboliziranju trave, smirkov papir pa za manjše popravke. Prav tako je priložen podroben načrt gradnje.

Dodatna orodja, ki so potrebna za gradnjo: univerzalno lepilo, modelarski nož, škarje in vodene barvice.

Mestna hiša je del serije WALACHIA, ki jo sestavljajo leseni hobi kompleti za gradnjo različnih lesenih konstrukcij. Serija skupno tvori tradicionalno srednjeveško vas, ki vsebuje vse konstrukcije tradicionalnega življenja: brunarico, leseno hišo, kmetijo, hlev, senik, skedenj, kolarnico, kaščo, magistrat, cerkev, zvonik, gostilno, grad, stolp, kovačnico, železniško postajo, mlin na veter, mlin na vodi, most… Vsaka konstrukcija je na voljo v posameznem kompletu, tako da lahko otrok dopolnjuje svojo zbirko in postopoma gradi svojo vas.