Nazaj

MAGISTRAT

Spletna cena: 29,90 €

Količina:

Dobavljivost: na zalogi

LASTNOSTI IZDELKA

Težavnostna stopnja sestavljanja: 4 – zahtevno

Priporočena starost: 8+

Vsebina: 298 delov

Velikost sestavljenega izdelka: 340x180x230 mm

Velikost škatle: 290x217x47 mm

Teža pošiljke: 1.52 kg

Znak CE – pri izdelavi igrač so bile upoštevane vse varnostne zahteve, ki veljajo za Evropsko unijo

OPIS IZDELKA

Magistrat je bil najbolj kompleksna in najbolje zgrajena stavba v vasi, saj je imel v njej svoje prostore in bivališče župan. V zgornjem nadstropju so bile majhne sobe in balkon. Položaj župana je bilo možno kupiti od lokalnega plemstva in prenesti na lastne potomce. Župan je imel običajno v lasti tudi gostilno, žago, lovišča z lovskimi kočami in mlin.

Komplet vsebuje material in dele, ki so potrebni za gradnjo magistrata: lesene dele različnih dolžin in debelino 9×9 mm, sestavne dele za izgradnjo strehe, oken, vrat, podlage iz vezanega lesa, folijo za steklo na oknih in druge komponente, ki jih potrebujemo za izgradnjo konstrukcije. Prah, ki je priložen, je namenjen simboliziranju trave, smirkov papir pa za manjše popravke. Prav tako je priložen podroben načrt gradnje.

Dodatna orodja, ki so potrebna za gradnjo: univerzalno lepilo, modelarski nož, škarje in vodene barvice.

Magistrat je del serije WALACHIA, ki jo sestavljajo leseni hobi kompleti za gradnjo različnih lesenih konstrukcij. Serija skupno tvori tradicionalno srednjeveško vas, ki vsebuje vse konstrukcije tradicionalnega življenja: brunarico, leseno hišo, kmetijo, hlev, senik, skedenj, kolarnico, kaščo, magistrat, cerkev, zvonik, gostilno, grad, stolp, kovačnico, železniško postajo, mlin na veter, mlin na vodi, most… Vsaka konstrukcija je na voljo v posameznem kompletu, tako da lahko otrok dopolnjuje svojo zbirko in postopoma gradi svojo vas.