Nazaj

LESENA HIŠA

Spletna cena: 14,90 €

Količina:

Dobavljivost: na zalogi

LASTNOSTI IZDELKA

Težavnostna stopnja sestavljanja: 2 – nezahtevno

Priporočena starost: 8+

Vsebina: 100 delov

Velikost sestavljenega izdelka: 220x150x150 mm

Velikost škatle: 290x217x47 mm

Teža pošiljke: 0.61 kg

Znak CE – pri izdelavi igrač so bile upoštevane vse varnostne zahteve, ki veljajo za Evropsko unijo

OPIS IZDELKA

Lesena hiša je po svoji strukturi podobna brunarici. Lesena hiša za razliko od brunarice, ki ima le en prostor, predstavlja družinsko stanovanje, ki je sestavljeno iz dveh delov: kuhinjo za kuhanje in prehranjevanje in večje sobe, kjer so potekale ostale dejavnosti prebivalcev hiše.

Komplet vsebuje material in dele, ki so potrebni za gradnjo lesene hiše: lesene dele različnih dolžin in debelino 9×9 mm, sestavne dele za izgradnjo strehe, oken, vrat, podlage iz vezanega lesa, folijo za steklo na oknih in druge komponente, ki jih potrebujemo za izgradnjo konstrukcije. Prah, ki je priložen, je namenjen simboliziranju trave, smirkov papir pa za manjše popravke. Prav tako je priložen podroben načrt gradnje.

Dodatna orodja, ki so potrebna za gradnjo: univerzalno lepilo, modelarski nož, škarje in vodene barvice.

Lesena hiša je del serije WALACHIA, ki jo sestavljajo leseni hobi kompleti za gradnjo različnih lesenih konstrukcij. Serija skupno tvori tradicionalno srednjeveško vas, ki vsebuje vse konstrukcije tradicionalnega življenja: brunarico, leseno hišo, kmetijo, hlev, senik, skedenj, kolarnico, kaščo, magistrat, cerkev, zvonik, gostilno, grad, stolp, kovačnico, železniško postajo, mlin na veter, mlin na vodi, most… Vsaka konstrukcija je na voljo v posameznem kompletu, tako da lahko otrok dopolnjuje svojo zbirko in postopoma gradi svojo vas.

ZGODOVINA IN ZANIMIVOSTI

Izdelava hiš iz lesa ima zelo dolgo zgodovino. Les kot ustvarjalno gradivo so v preteklosti ni uporabljal le za gospodinjske izdelke, pač pa je zaradi dostopnosti in izredno dobrih gradbenih lastnosti veljal za pomembnega oblikovalca slovenske in evropske kulturne krajine že v daljni preteklosti. Lesene hiše, narejene iz mogočnih brun so bile nekoč dom večine. Hiša je bila varna, pozimi topla, poleti prijetno hladna.

Domovina lesenih hiš je Skandinavija in vzhodna Evropa, kjer lesene hiše kljubujejo še tako divjemu podnebju.