Nazaj

KAŠČA

Spletna cena: 15,90 €

Količina:

Dobavljivost: na zalogi

LASTNOSTI IZDELKA

Težavnostna stopnja sestavljanja: 3 – srednje zahtevno

Priporočena starost: 8+

Vsebina: 126 delov

Velikost sestavljenega izdelka: 180x140x200 mm

Velikost škatle: 290x217x47 mm

Teža pošiljke: 0.57 kg

Znak CE – pri izdelavi igrač so bile upoštevane vse varnostne zahteve, ki veljajo za Evropsko unijo

OPIS IZDELKA

Kašča (tudi žitnica) je bila stavba, ki so jo uporabljali za shranjevanje žit. Kašča je lahko imela od enega do več nadstropij, ki so bila dostopna s stopniščem znotraj ali zunaj stavbe. V primeru, da je imela kašča več nadstropij, so višja nadstropja uporabljali za shranjevanje lažjih pridelkov (žita, suho sadje…). Spodnjo etažo pa so uporabljali za skladiščenje težjih kmetijskih proizvodov in orodij.

Komplet vsebuje material in dele, ki so potrebni za gradnjo kašče: lesene dele različnih dolžin in debelino 9×9 mm, sestavne dele za izgradnjo strehe, oken, vrat, podlage iz vezanega lesa, folijo za steklo na oknih in druge komponente, ki jih potrebujemo za izgradnjo konstrukcije. Prah, ki je priložen, je namenjen simboliziranju trave, smirkov papir pa za manjše popravke. Prav tako je priložen podroben načrt gradnje.

Dodatna orodja, ki so potrebna za gradnjo: univerzalno lepilo, modelarski nož, škarje in vodene barvice.

Kašča je del serije WALACHIA, ki jo sestavljajo leseni hobi kompleti za gradnjo različnih lesenih konstrukcij. Serija skupno tvori tradicionalno srednjeveško vas, ki vsebuje vse konstrukcije tradicionalnega življenja: brunarico, leseno hišo, kmetijo, hlev, senik, skedenj, kolarnico, kaščo, magistrat, cerkev, zvonik, gostilno, grad, stolp, kovačnico, železniško postajo, mlin na veter, mlin na vodi, most… Vsaka konstrukcija je na voljo v posameznem kompletu, tako da lahko otrok dopolnjuje svojo zbirko in postopoma gradi svojo vas.